Annons
Nyheter

The Facer: Go for the show

Nyheter • Publicerad 2 oktober 1999

Det verkar som att städer vid den norrländska kusten uppfostrar popstjärnor på löpande band. Det tar visst aldrig slut och när Umeåbandet The Facer nu släpper sin första platta är det nog på plats att än en gång förvånas över det norrländska musikundret. Tänk att det finns så mycket rock där vi tidigare trodde att det bara fanns renar.

Den senaste norrländska rockkombon The Facer är trots debuten ett redan välkänt namn. Under våren och sommaren har de byggt upp ett rykte som ett av landets bästa liveband och när nu skivan släpps är pressen på att den ska vara lika bra som konserterna stor. Så klart är den inte det. Den här typen av birakille-rock gör sig bäst i en svettig konsertlokal och när plattan hamnar i en vanlig skivspelare i ett åtminstone ganska fräscht rum är känslan inte alls den samma. Hiten King of expectations håller dock även i detta sammanhanget, precis som tunga, långsamma Some-thing for my love. Kanske borde The Facer hålla sig till EP-format i stället. 3­4 låtar av den här kalibern kan vara riktigt bra. En fullängdskiva är lite för långt, men jag vill gärna höra så här många låtar på konserterna.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons