Annons
Nyheter

The Knife

Nyheter • Publicerad 13 mars 2006

Polisen kan avbryta spaningarna, rättegången i Oslo kan ställas in. Syskonen Dreijer erkänner att det var de som stal Munchs Skriet. De smög in på Munchmuseet iklädda sina skräckinjagande masker, stal målningen, förde hem den till studion och matade in den i mixern.

Silent Shout låter precis som ångestens mest kända ansikte, det är ett sådant avgrundsdjupt vrål att det är helt tyst. När skivan snurrar igång faller mörkret och det är början på en natt då vi ska få möta de mest burleska, förvridna och degenererade människorna som befolkar The Knifes universum.

Annons

Den mollelektroniska housepop som de gjorde senast på

Deep Cuts framstår nu som närmast skojfrisk i jämförelse. Alla tidigare så självklara popmelodier har de begravt i en domedagstechno gjuten i betong. Det är kallt, hårt, skevt och lika kusligt vackert som fullmånen över en öde stad.

Andreas Westergren
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons