Annons
Nyheter

The Notwist: Close to the glass

Tysk elektronika har ofta varit lika framstående som tysk rock varit ostig. The Notwist började som ett brötigt Sonic Youth, men har blivit mer och mer minimalistiska.
Nyheter • Publicerad 26 februari 2014
Foto: 

Tysk elektronika har ofta varit lika framstående som tysk rock varit ostig. The Notwist började som ett brötigt Sonic Youth, men har blivit mer och mer minimalistiska. Bortsett filmmusik är detta deras första nya skiva på sex år. Låtar som Close to the glass, Into another tune och From one wrong place to the next har samma excentriska kvaliteter som Radiohead cirka Amnesiac. Mer traditionella poplåtar som Casino har också tydliga kvaliteter, men känns inte lika egna. I nio minuter långa Lineri har gitarrerna intressanta saker för sig och lyfter på hatten för krautrocklegenderna Neu.

OLA CLAESSON

The Notwist

Close to the glass

(CITY SLANG/ POLYGRAM)

Betyg: 4/5

Lyssna också på: Thom Yorke – The Eraser (2006).

Marie Fransson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons