Annons
Nyheter

The Sounds

Nyheter • Publicerad 18 mars 2006

The Sounds dök först upp som ett rätt coolt band, men blev sedan snabbt förpassat till koncept-plast-JC-rocksgarderoben.

Men det är ju bara det att The Sounds vare sig är det första eller sista bandet att köra på den där lätt köpta helaprylengrejen.

Annons

Så man får ta det för vad det är. Och The Sounds gör energirik, attackfylld och numera också ganska syntspäckad rock, med melodier som fastnar. Maja Ivarssons sätt att spotta ur sig orden hör till det bästa med bandet tycker jag, som i stacattoversen till Queen of Apology, det blir faktiskt nästan så coolt som det är tänkt. Även Ego är bra mycket starkare än singeln Song with a mission.

Som helhet är skivan ganska lättviktig, och när de hänfaller åt så kallat coola gitarriff som får en att tänka på Lambretta går det självklart bort med en gång. Don't want to hurt you till exempel är riktigt tråkig. Men här finns flera välsnickrade poplåtar, klädda i en syntig rockkostym. Dessutom en storslagen pianoballad, Night after night.

Helena Söderlundh
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons