Annons
Nyheter

Tom Petty and The Heartbreakers: Echo

Nyheter • Publicerad 17 april 1999

Kortversion: Få nyheter men fortfarande kanon.Tom Petty, medlem i världens bästa rockband, har äntligen släppt sitt nya soloalbum och han tar hjälp av gamla Heartbreakers. Världens bästa rockband syftar såklart på Travelling Wilburys, hobbybandet där Petty tillsammans med Jeff Lynne, George Harrison, Bob Dylan och avlidna Roy Orbison gjorde allt rätt. Lekfullt, avspänt, rockigt och sjutusan till musik. Nog. Tom Pettys nya Echo är bra, den saken är biff. Men när det gäller Petty måste man ha Full moon fever som parameter. Den skivan var komplett och ganska exakt precis tio år gammal. Har han utvecklats? Nja, såklart han är ju tio år äldre, ännu vitare i håret, fortfarande ekonomiskt oberoende och gör därför den musik han själv behagar. Alltså skiljer det ganska lite från då och nu. Men det är ju så det ska vara med mr T.P.

Ni Pettyfans får vad ni vill ha ­ en rejäl dos amerikansk gitarrock med kluriga pianoslingor och fiffigt upphängda melodier. Petty varvar ömsom lugna (Bäst: suveräna titelspåret Echo, Lonesome sundown, Room at the top) låtar och mer raffinerat rockiga (Bäst: About to give out, Free girl now, Billy the Kid) låtar. Nånstans däremellan hamnar Swingin¹ som i skrivande stund är favoriten. Väl avvägt och han är gentil nog att överlåta leadsången till vapendragaren Mike Campbell i upptempolåten I don¹t wanna fight.

Ps. Enligt rykten är faktiskt Travelling Wilburys på gång med något nytt till senhösten. Även om jag själv betvivlar det då Petty åker ut på USA-turné i sommar. Men den som väntar på något gott Š Under tiden är det bara att luta sig tillbaka och njuta av Tom Petty och hans eko anno 1999.

Kristian Ferm
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons