Nyheter

U2 med flera: The million dollar hotel

Nyheter • Publicerad 25 mars 2000

U2 och i allra högtsa grad Bono är inblandad i detta drama. Han har ihop med Nicholas Klein skrivit manus till filmen som regisseras av Wim Wenders med bland andra Mel Gibson och Peter Stormare i rollistan. Musiken samlad på 16 albumspår innehåller två helt nya U2-låtar. Sedan är det lite mer luddigt ­ i några låtar är det Bono och Million Dollar Hotel Band, Bono med MDH-band eller Bono med Daniel Lanois. I MDH-bandet ingår både Bono och Lanois samt Brian Eno med flera.

Övervägande är det filmiskt storsvulstig musik. Bland annat greppar huvudrollsinnehavaren Milla Jovovich micken vid ett par tillfällen utan att övertyga. Ett par låtar av hygglig U2-klass finns dock, men de som har is i magen inväntar U2:s nya album som är utlovat till i september.

Kristian Ferm
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.