Annons
Nyheter

WYCLEF JEAN: The Ecleftic

Nyheter • Publicerad 2 september 2000

²Lauryn Hill är ett geni.² Många tänkte det men bara en person sade just de där orden, och självklart var det Wyclef Jean, L-boogies bandkamrat i Fugees. Uttalandet gjordes inte bara för att det är alldeles sant utan också som en markering mot allt som yttrats om Wyclefs egen genialitet. Mycket av den uppmärksamhet som borde riktats mot Lauryn när Fugees-plattan The Score dök upp vändes i stället mot hennes manlige kollega och så här i efterhand har det spekulerats i om det inte var lite oförtjänt. Om inte Wyclefs storhet är ganska överskattad.Så visst har han en del att bevisa här på sin andra platta, med det något kryptiska namnet Ecleftic och just det fångar han säkert i inledande Where Fugees At? där han berättar mot en mjuk, varm bakgrund om hur alla förväntar sig en ny platta från gamla bandet och det snart. Resten av Ecleftic följs upp i samma stil, med det så karaktäristiska, bakåtlutade Wyclefsoundet och visst, det är svårt att inte gilla när mannen tillsammans med Hope gör en nästan europoppig hiphophymn för alla strippor(!) eller den underbart släpiga reggaekänslan i Thug Angels.

Tyvärr håller inte Ecleftic samma höga nivå rakt igenom och den saknar sin Gone to November. Eller, kanske är det så enkelt att den saknar sin Lauryn?

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons