Annons
Nyheter

Socom US Navy Seals: Firestorm Bravo

Nyheter • Publicerad 28 mars 2006

Amerikanska krigsföringssimulatorer är inte ovanliga inom spelbranschen på något sätt. Det finns sjöar av olika spelserier där specialstyrkorna från väst räddar världen och skjuter onda bovar. Men låt oss lämna det politiska åt sidan. Den bärbara versionen av Socom försöker inte på något sätt vara politiskt engagerande eller få oss att älska soldater med granater och gevär, utan bara vara ett kul spel som fyller ett tomrum i PSP-biblioteket.

Spelupplägget påminner om spelen till PlayStation 2. Man får kommando över en soldat som man med fördel styr ur tredjepersonsperspektiv, och tillsammans med ett gäng andra soldater som man kan ge diverse kommandon ska man uppdrag efter uppdrag mala sig igenom banorna.

Annons

Kontrollmässigt är hårdvaran ett problem för spel som Socom. När det bara finns en analog styrspak så går det inte sikta eller röra sig med lika stor precision som med vanliga handkontroller. Lösningen har blivit en slags kompromiss där spaken i första hand styr karaktären åt det håll man vill, men håller man in en axelknapp så sidosteppar man i stället. Det går snabbt att lära sig det nya systemet, men avsaknaden av precision är ett minus.

Socom skulle ha varit riktigt roligt om kontrollen fungerat bättre och om spelet inte varit så svårt. När fienden fångar en i sitt sikte och man ovetandes snurrar omkring i förvirring och letar efter skottlossningen är det inte ovanligt att falla till marken död.

Albin Damberg
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons