85-procentigt i första - 100-procentigt i andra

Tingsryds AIF skaffade sig på söndagskvällens en drömstart i kvalserien till hockeyallsvenskan. 6–2 (0–1, 5–0, 1–1) mot Olofström är imponerande siffror. 2 242 åskådare, åtta personer från fullspikat, i Stålhallen fick se ett Taif i högform.
Sport • Publicerad 22 mars 2010

– Jag tycker att vi började lite trögt, det kändes som att vi gick på 85 procent. Det var inte dåligt, men ändå långtifrån vad vi kan. Det sa jag också till spelarna i första periodpausen, kommenterade Taiftränaren Mikael Tisell.

Han blev verkligen hörsammad av sina spelare som spelade ut Olofström efter noter i period nummer två.

Taif fick en mardrömsstart i första perioden när Dave Lindarv sköt 1–0 efter bara 29 sekunder.

Det tidiga baklängesmålet stressade dock inte Tingsryd som var det bättre laget även under de första 20 minuterna. Joakim Hillding och Christian Jacobsson var mycket nära kvitteringsmål före första pausvilan.

I andra perioden förvandlades 1–0 till 1–5 efter rena propagandaspelet av Taif.

- Det var mycket som blev bättre i andra, inte minst skridskoåkningen och aggressiviteten. Det var också skönt att få göra några riktigt snygga mål, killarna var kalla och höll i pucken lite extra innan avsluten, sa Tisell nöjt.

Faktum är ett Olofström blev helt bortkollrat i andra perioden. Taif spelade disciplinerat och välorganiserat bakåt och var högeffektivt framåt

David Laudius gjorde 1–1 och 1–2, Matt Davidson 1–3, Fredrik Hansson 1–4 och Johan Forsander 1–5.

Flera av målen kom till efter läckra förspel och den stora tillresta Taifklacken sjöng glatt.

I tredje perioden åkte Taif på en 2–5-reducering efter bara 1.15. En sargstuds ställde Victor Tisell i Taifkassen och Victor Löfstedt kunde enkelt raka in pucken. Några minuter senare drabbades Taif av två utvisningar på kort tid, men tigrarna spelade lysande i boxplay och häll tätt.

–- Det var skönt att vårt boxplay fungerade så bra, tyckte Mikael Tisell.

Matchen sista mål gjorde Tingsryd efter 16.40. Ett nytt fint samspel mellan Simon Stark och Fredrik Hanson ledde till 2–6. Hanson avslutade bakom en överspelad Dennis Karlsson i Olofströmsmålet.

Förutom en kortare tid i första perioden spelade Tingsryd jättebra hockey och det var ingen tvekan om att Taif var numret för stort för Olfström i går.

- Skönt att ha fått enså här bra start på kvalserien, sa Tingsrydstränaren vars lag nu får ladda om batterierna till match mot Nybro i Dackehallen.

Taifs defensiva arbete över hela banan la grunden till gårdagens framgång. Krigandet bakåt bäddade för ett fantasirikt anfallsspel.

Hela Tingsryds lag förtjänar beröm. Kedjan med Matt Davidson, Joakim Hillding och David Laudius får bästa betyget i hård konkurrens. Den gjorde hälften av Taifmålen.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.