Ahmedhodzic succé: "Det här trodde jag inte"

Anel Ahmedhodzic har haft en fantastisk säsong. Nu får 21-åringen kröna den med ett SM-guld.
Fotboll • Publicerad 8 november 2020
Anel Ahmedhodzic, till höger, har haft ett riktigt succéår.
Anel Ahmedhodzic, till höger, har haft ett riktigt succéår.Foto: Johan Nilsson/TT

Förra året lånades han ut till danska Hobro. När Anel Ahmedhodzic i februari kom tillbaka till Malmö togs han direkt ut Jon Dahl Tomassons startelva i Europa League.

Därefter har han blivit den spelare i MFF som spelat flest matcher. Nu står det klart att han tar SM-guld.

– Det här trodde jag inte, om jag ska vara ärlig. Att det skulle gå så här bra, säger Ahmedhodzic till Dplay efter 4–0-segern mot Sirius som säkrade guldet.

– Jag har kämpat, jag har varit stark. Jag har lyft upp mig själv.

Under segerintervjun dyker lagkamraterna Ola Toivonen och Anders Christiansen in och hyllar den unga talangen som dragit till sig uppmärksamhet från flera storklubbar.

– Det är något exceptionellt vi ser i svensk fotboll. Man har varit i många klubbar och sett många unga spelare men han har väldigt mycket av det som behövs i verktygslådan redan nu redan i den här unga åldern, säger Ola Toivonen som nu vill se honom i ett tysk eller holländskt lag.

– Så att han kan få spela och utvecklas. Det är det viktigaste för pojken.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.