Annons

AIK:s säkerhetschef: "Vi är bakbundna"

Drygt två veckor har gått sedan skandalderbyt mellan Djurgården och AIK på Tele2 arena.
Beskedet: Inga skyldiga personer har hittats.
– Vi är bakbundna, säger AIK:s säkerhetsansvarige Henrik Koch till TV4:s Fotbollskanalen.
Fotboll • Publicerad 13 juni 2023
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Jonas Ekströmer/TT

Derbyt fick avbrytas efter att bengaler kastats in från AIK-sektionen. Dessutom ekade smällar från bangers. Maskerade personer försökte även ta sig in på planen.

Polis konfronterade huliganerna där det även blev handgemäng. Efter mer än en timmas avbrott – och när mer än halva AIK-sektionen var tömd – spelades matchen klart.

Annons

AIK har sedan dess arbetat med att identifiera personerna men det har inte resulterat i några avstängningar.

– AIK Fotboll har inte haft tillgång till materialet från övervakningskamerorna. Och tv-bilderna som finns tillgängliga för allmänheten har inte hjälpt till, säger klubbens säkerhetsansvarige Henrik Koch till TV4:s Fotbollskanalen.

– Att de skyldiga personerna inte kan ställas till svars är både synd och tråkigt. Samhället är byggt på att man ska ställas till svars när man begår brott.

– Vi är bakbundna. Jag hoppas att Svenska fotbollförbundet sitter i möten och försöker hjälpa oss att komma till rätta när det gäller lagstiftningen, så att vi kan komma åt alla filmer.

Polisen inledde en förundersökning om våldsamt upplopp efter derbyt.

Djurgården vann med 1–0.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons