Annons

Alla snackar om Wayne Rooney

Köln (SMP) Han är det största hotet mot svenskt avancemang till VM:s åttondelsfinal.Alla snackar om Wayne Rooney. Alla berömmer honom.
Till och med Lars Lagerbäck fruktar honom.
Sport • Publicerad 20 juni 2006
Wayne Rooney och Michael Owen (till vänster respektive höger) väntas bilda engelskt anfallspar. Foto: Filip Sjöfors.
Wayne Rooney och Michael Owen (till vänster respektive höger) väntas bilda engelskt anfallspar. Foto: Filip Sjöfors.Foto: 

- Alla skulle älska att ha Rooney i sitt lag. Har han en bra dag blir det svårt för oss, säger den svenske förbundskaptenen inför kvällens heta match i ett hett Köln.

Tobias Linderoth, som spelat tillsammans med Rooney i Everton, säger:

Annons

- Man såg direkt vilken talang han hade och hur stor han skulle bli. Han dessutom helt opåverkad av all press som finns på honom.

En annan före detta Evertonspelare är Niclas Alexandersson. Han svarar på ungefär samma sätt när Wayne Rooneys namn nämns.

- Kul att han är tillbaka, trots att han är ett hot mot oss. Det verkar som om han bara blir bättre och bättre hela tiden.

Englands förbundskapten Sven-Göran Eriksson har tidigt stuckit ut hakan och sagt att England har stora chanser på guldet. Men inte utan min Wayne, kunde han tillagt. Svennis är nog den som mest gläder sig åt Rooneys snabba tillfrisknande efter det brutna mellanfotsbenet.

- Han är "fit" och redo att spela från start. Som jag ser det har han redan nu kapacitet att spela i 90 minuter. Jag vet att han kommer att spela bättre mot Sverige än mot Trinidad och Tobago. Han kommer att bli bättre och bättre ju längre VM pågår.

Men varken Tobias Linderoth eller Anders Svensson tycker att England, Rooney till trots, är ett bättre lag än Sverige.

Linderoth:

- England har på paperet bättre spelare. Men den som förstår lite om fotboll ser att Sverige är bättre än England som lag.

Svensson:

- England är duktiga. De kan mycket väl vinna VM. Men jag skulle aldrig säga att England är ett bättre lag än Sverige. Det tycker jag inte.

Annons

Sverige lär starta med firma Marcus Allbäck och Henrik Larsson. En firma som fungerat bra ihop förr och som kan ställa till mycket problem för det engelska mittlåset.

Henrik Larsson sa det i förrgår, på engelska.

Lars Lagerbäck sa det i går, också på engelska.

De båda svarade så här på frågan hur de beskriver Allbäck:

- A clinical finisher.

Vad ska de då kalla mr Rooney?

Daniel Enestubbe
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons