Annons

Alstermo föll efter lovande inledning

Alstermo var på god väg att förlänga succéstarten i allsvenskan. Efter en trevande första halvlek borta mot Eskil ryckte gästerna till 20–14 i början av den andra. Men Eskil vann till slut med 28-25.
Sport • Publicerad 8 oktober 2012

Men när segern tycktes klar kom draget Alstermo aldrig lyckades svara på: En punktmarkering på niomålsskytten Daniel Steen.

-Jag tycker återigen att det låser sig framåt. Vi gör knappt några mål på 20 minuter och då vinner man inga matcher. Vi var griniga över försvaret men det är anfallsspelet som brister, säger Steen.

Annons

Som punktmarkerad fick spelmotorn mestadels stå och titta på när Eskil åt sig tillbaka in i matchen. Hemmalaget vände till seger med tre mål – och efter andra raka Alstermoförlusten efterlyser Daniel Steen tuffhet i offensiven.

-Vi har gjort det jättebra i början av serien men i den här matchen är vi för fega. Jag vet inte om det är bussresan som sitter i benen. De här matcherna är väldigt viktiga, säger han.

Faktum är att Alstermo inte gjorde ett enda spelmål inom loppet av 17 minuter i andra halvlek.

-Vi får återigen problem när jag blir punktad. Jag vet inte varför, men vi har för svårt för det, säger Steen.

Är det för hårt tryck på dig?

-Nej, absolut inte. Men motspelarna tycker väl att jag är för bra och då plockar de bort mig. Men då måste andra kliva fram.

Alstermotränaren Peter Hedin håller bara delvis med sin spelmotor.

-Vi har rätt många spel mot punkten i sig, men det tråkiga är väl att ingen är så tuff som Danne i sin satsning. Men vi brukar spela handboll som räcker ändå, säger Hedin som var rejält besviken på förlusten.

-Det såg bra ut i början av andra halvlek och det är en smärre chock att man står här och har förlorat med tre, säger tränaren.

Målen: Daniel Steen 9, Johan Brun 4, Robin Lundholm 3, Andre Savic 3, Damir Futic 3, Christoffer Arpfjord 2, Mikael Blom 1.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons