Annons

Alstermo laddar för rysare

Sista omgången av handbollens division 1 Södra blir en rysare.
Alstermo förlorade bortamatchen mot Warta i Göteborg med 30-23 (14-10).
Sport • Publicerad 13 mars 2006

- Om vi hade vunnit mot Warta hade vår kvalplats till ettan varit klar. Nu har vi avgörandet i egna händer på hemmaplan mot IFK Karlskrona. I dagsläget känns det som vi är piskat att vinna den matchen, säger Alstermos Tomas Lundberg.

Alstermo kunde trösta sig med att H 65, också indraget i streckstriden, förlorade sin match mot Olympic/Viking.

Annons

Mot Warta blev det en fysisk och småstökig match.

Alstermo började bra och Warta ska vara tacksamt med sina fyra plusmål i paus.

I andra halvlek fick Alstermo struligt. Mikael Johansson, succéförvärvet från Kalmar, fick ont i ryggen och alltid habile Mats Thomasson fick ont i ett ben.

- Vi blev genom skadorna sargat och vi fick problem med att komma i nivå i försvarsspelet. När vi inte fick matchen dit vi ville kände vi oss mer pressat, säger Tomas Lundberg.

Han kallar stora delar av andra halvleken som frustrerande.

- Men jag måste erkänna att Warta var bra och de spelade ut. Samtidigt som vi under de gällande förutsättningarna inte gjorde någon toppmatch.

Bäst i Alstermo var Peter Allgurin, som hann med sex mål, och Henric Moberg, som var bra både framåt och bakåt.

Alstermos målskyttar: Peter Allgurin 6, Jonas Jonasson 5, Henric Moberg 4, Fredrik Brokopp 2, Per Svensson 2, Fredrik Wärn 2, Mats Thomasson, Jacob Oskarsson 1.

Sven Elofsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons