Annons

Alstermo nere för räkning

Alstermos vändning kom av sig. Efter tre decemberpoäng såg det lovande ut inför hemmamötet med BK Heid. Men göteborgarna visade ingen pardon och vann med 34–27 (17–14).
Sport • Publicerad 15 december 2013
Foto: Filip Sjöfors
Foto: Filip Sjöfors
Foto: Filip Sjöfors
Alstermos Martin Hossman nere för räkning mot en heidare.
Alstermos Martin Hossman nere för räkning mot en heidare.Foto: Filip Sjöfors
Alstermos Philip Kjellander och Tobias Paradis deppar.
Alstermos Philip Kjellander och Tobias Paradis deppar.Foto: Filip Sjöfors

Viss uppgivenhet gick att skönja i bottenlaget och bland de 233 på läktarna.

– Om vi vunnit den här matchen hade vi gått vidare med värvningen av en högernia från elitserien. Vi har kontakt med den spelaren och nu får vi se hur det blir, säger Alstermos ordförande Walter Thomke.

Annons

På en bänk, med handduk över huvudet, begrundar Alstermos Nemanja Cvertinovic förlorarens bittra öde.

– Jag är ledsen, men jag kommer aldrig att ge upp det här förrän sista minuten i sista seriematchen är spelad. Jag ser helst att alla de andra 14 har samma inställning, säger Nemanja.

Landsmannen Zoran Radojevic, en handbollsvagabond som spelat i flera länder, var Alstermos bästa spelare.

Det var Zoran som med sitt skytte höll kvar Alstermos i matchen. Men han visade också tekniska kvalitéer med fina inspelningar till linjen och med någon läcker lobb.

– Vi slog Heid borta och jag tycker att vi skulle ha goda möjligheter här hemma. Jag vet inte varför vi inte spelade som vi kan. Vi har på den senaste månaden byggt något nytt och nu måste vi upp med huvudena mot Varberg närmast, förklarar Zoran Radojevic.

Alstermo förlorade den här matchen sedan laget haft ett par genomklappningar.

I första halvlek vid underläge med ett mål tvingade man fram en timeout hos Heid. Då missade Alstermo en straff och bjöd på flera tekniska fel. Snart stod det 13–8 till Heid.

I andra halvlek öppnade Alstermo lovande och när duktige Martin Hossman sköt 23–24 var halva halvleken avverkad. Nu var det läge att ta över.

Den åsikten delade inte Heids kantspelare Alexander Henriksson som kontrade sönder Alstermo. Han gjorde imponerande tio mål totalt.

– Vi fick inte till den matchbild som vi ville och vi hade inte orken. När vi aldrig fick till flytet blev det istället oro. En klassisk matchbild när det tar emot, summerar Alstermos tränare Tomas Lundberg.

Annons

Målen, Alstermo: Zoran Radojevic 6, Sebastian Carlsson 5, Damir Futic 4, Nemanja Cvertinovic 4, Martin Hossman 3, Tobias Paradis 2, Philip Kjellander 2, Adam Santos.

Heid: Alexander Henriksson 10, Daniel Wester 8, Jesper Nydén 6, Carl Löfström 5, Daniel Gustavsson 3, Simon Lundin, Jerry Crona.

Sven Elofsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons