Annons

Amerikansk mittfältsstjärna till City

Fotboll • Publicerad 10 augusti 2020
Samantha Mewis, här i duell med Sveriges Kosovare Asllani under fotbolls-VM förra året, är klar för engelska Manchester City. Arkivbild.
Samantha Mewis, här i duell med Sveriges Kosovare Asllani under fotbolls-VM förra året, är klar för engelska Manchester City. Arkivbild.Foto: Pontus Lundahl/TT

Manchester City förstärker laget inför den kommande Super League-säsongen. Samantha Mewis, central mittfältare i det USA som vann fotbolls-VM förra sommaren, lämnar North Carolina Courage i nordamerikanska NWSL för spel i England.

"City är en av världens bästa klubbar och jag har hört så mycket bra saker om damlaget och deras otroliga träningsanläggningar", säger 27-åringen i till klubbens hemsida.

Annons

Mewis har gjort 18 mål på 67 landskamper för USA och på klubbnivå tagit tre NWSL-titlar, en med Western New York Flash och två med North Carolina.

Manchester City ledde Super League när säsongen avbröts på grund av coronapandemin i våras. Trots det gick ligatiteln till Chelsea, som hade ett bättre poängsnitt.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons