Annons

Angelica hoppar storgala

Torsdagen den 9 juni blir det debut i Diamond League för länets stavstjärna Angelica Bengtsson. Den klassiska galan i Oslo är nämligen en av tio tävlingar på sommarens Angelica-program.
Sport • Publicerad 28 mars 2011
Foto: 

– Vi funderade en del innan vi bestämde oss för att delta i Oslo. Det kan vara tufft med en stor tävling så tidigt på säsongen. Men det har länge varit klart att Angelica ska tävla på DN-galan i juli och det är en större Diamond League-tävling än den i Oslo, säger Glenn Bengtsson.

Angelicas pappa och tränare hade, precis som tidigare år, tänkt att utomhuspremiären skulle ske på Marknadsspelen i Skruv. Men så blir det inte 2011.

Annons

– Vi har fått beskedet att den tävlingen ställs in i år. Bland annat på grund av alltför få anmälningar. Trist, men sant, säger Glenn.

Nu blir i stället Swedish Pole Vault Challenge i Örebro den 28 maj vårens första tävling för Angelica. Det är en ren stavtävling som avgörs på GIH Idrottsplats vid Örebro Universitet.

Sedan bär det alltså av till Oslo den 9 juni. Efter Diamond League-debuten på Bislett väntar lag-EM i Stockholm den 18–19 juni.

– Om Angelica blir uttagen vill säga. Eftersom varje land bara har en aktiv per gren är det inte givet att Angelica får Sveriges plats, påpekar Glenn.

Då Angelica tävlar för Hässelby SK kommer hon förstås att vara med på klubbens GP-gala i Sollentuna den 28 juni. Sedan väntar ett tävlingsuppehåll innan junior-EM i Tallin den 21–24 juli.

– J-EM är helt klart en av sommarens viktigaste tävlingar för Angelica, säger Glenn.

DN-galan den 29 juli kan bli extra häftig i år eftersom det är tänkt att stavtävlingen ska avgöras i Kungsträdgården.

Angelica kommer även att tävla på SM i Gävle den 12–14 augusti och Finnkampen i Helsingfors.

Men sommarens största tävling blir förstås VM i Sydkorea den 20 augusti– 4 september.

– Vi har inte bestämt oss riktigt för hur vi ska göra med VM. Att Angelica ska vara borta från skolan i mer än två veckor känns inte klockrent. Vi får se hur vi gör när VM börjar närma sig, avslöjar Glenn.

Annons

Men vad lutar det åt?

– Det blir nog att hon åker. Men risken är att resultatet blir som vid inne-EM i Paris. Alla stora mästerskap är dock nyttiga erfarenheter, svarar Glenn.

Dan Magnusson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons