Angelicas kval inställt efter regn

Stavhoppskvalet ställdes in.
Det avgörs i stället i dag.
Med final i morgon.
– Det ska inte vara några problem för Angelica att hoppa två dagar i rad, säger hennes pappa och tränare Glenn Bengtsson.
Sport • Publicerad 23 juli 2010

En timme före gårdagens kval i junior-VM skulle inledas gick 21 unga stavhopperskor ut på huvudarenan i Moncton.

Regnet föll kraftigt från himlen.

I stort sett alla friidrottarna tog av sig överdragskläderna och började inhoppningen, trots att det stod vatten på banorna.

Inte Angelica Bengtsson från Väckelsång.

Hon anade att tävlingen skulle bli inställd och satte sig därför direkt under tak i väntan på ”rätt” besked från arrangörerna.

Efter en halvtimme kom det väntade beslutet: kvalet flyttas.

–?Många av hopparna var ivriga, men Angelica kände sig säker och tyckte det var viktigare att hålla­ sig varm, säger Glenn Bengtsson, hennes pappa och tränare.

–?Hon hade klarat att hoppa utan problem, men det var inte rättvisa förhållanden. Det hade blivit för riskabelt och stav är lite känsligare än andra grenar, fortsätter han.

Läget var ett liknande i Moskva i maj. Då blev kvalet till ungdoms-OS uppskjutet på grund av åska och regn. Gårdagens väderprognoser sa att det skulle­ fortsätta regna under dagen. Därför togs beslutet att i stället flytta fram det till i dag, 14.30 svensk tid.

Det innebär att kvalet och finalen går dagarna efter varandra.

–?Så var det i Moskva också, men det ska inte vara några problem, konstaterar Glenn Bengtsson, väl medveten om att Ange­lica hoppade 4,47 i finalen den gången.

Att dagens kval ställs in verkar inte troligt. Rapporterna talar om väldigt fint väder under hela helgen.

Detta bekymrar dock Glenn Bengtsson något, med tanke på att finalen avgörs mitt på dagen, då det är som varmast.

– Hon har inte presterat så bra när det varit runt 30 grader. På Hawaii blev det bara 4,12 och sedan är det någon mer gång hon hoppat. Men då hon är halvbrasse hoppas jag hon ska kunna klara av sådant, säger han.

–?Stora mästerskap är krävande och svåra. Det kan hända mycket, men hon ser taggad och fokuserad ut.

Per Magnusson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.