Annons

Slaget mot Växjöspelare polisanmält

Linus Henriksson stängs av från all innebandy tills vidare efter slaget i ansiktet på Växjö Vipers Christopher Holmér. Det har innebandyförbundets Juridiska nämnd beslutat.
Pixbospelaren är också polisanmäld.
Växjö • Publicerad 3 oktober 2017
Christopher Holmér fick ta sig till sjukhus efter slaget i söndagens match mot Pixbo. Det slutade med en rejäl fläskläpp och ett jack i läppen.
Christopher Holmér fick ta sig till sjukhus efter slaget i söndagens match mot Pixbo. Det slutade med en rejäl fläskläpp och ett jack i läppen.Foto: Lena Gunnarsson

I slutet av söndagens match mellan Växjö Vipers och Pixbo i innebandyns superliga fick hemmalagets Christopher Holmér ett slag i ansiktet av Linus Henriksson. Pixbospelaren använde sig av klubben som träffade Christopher Holmér över munnen.

Händelsen fastnade på film, där det tydligt syns hur Holmér får ett rejält slag mot munnen. Filmen spreds på sociala medier där känslorna på många håll var upprörda och flera krävde en lång avstängning.

Annons

Slaget renderade inte i något straff under själva matchen. På måndagen kom dock beskedet att Svenska innebandyförbundets videogranskningsgrupp skulle kolla på videoklippet och göra en bedömning.

Gruppen i sin tur lämnade under tisdagen över ärendet till förbundets Juridiska nämnd.

Som ett första steg har nämnden beslutat att stänga av Linus Henriksson från all innebandy under utredningen, eftersom förseelsen, som nämnden skriver, ”sannolikt kommer att leda till avstängning”. Slutgiltigt besked om hur lång avstängningen blir kommer senare.

På Pixbos hemsida säger Linus Henriksson så här om händelsen:

– Jag är hemskt ledsen för att det blev som det blev. Det hela blev väldigt olyckligt och jag skulle väldigt gärna vilja ha den händelsen ogjord så klart. Jag har under måndagen haft en dialog med Christopher om händelsen.

Klubbchefen i Pixbo Wallenstam, Fredrik Edendahl, träffade också inblandade parter på måndagen.

– Jag vill tacka Stefan Angeskog, klubbchef i Växjö Vipers, och Niklas Nordén, Växjö Vipers SSL-tränare, som jag idag på kort varsel fick möjlighet att besöka och sitta ner tillsammans med i Växjö för att hjälpas åt att hantera den uppkomna situationen. Jag fick även en möjlighet att träffa och prata med Christopher på plats i Växjö kring händelsen, säger han till klubbens hemsida.

Enligt Göteborgs-Posten har incidenten också polisanmälts. Men inte av Växjö eller Holmér själv, utan av en privatperson som sett bilderna på händelsen. Det bekräftar polisen i region Syd till tidningen som också skriver att det rubriceras som misshandel.

– Vi pratar med Linus och stöttar honom som person, för just nu har han det väldigt tufft. Men bedömningsfrågan måste ju ligga hos den juridiska nämnden, så vi kommer inte göra något annat uttalande kring situationen, säger Fredrik Edendahl till tidningen.

Pontus StenerosSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons