Annons

Ännu en sponsor pausar med Chelsea

Fotboll • Publicerad 12 mars 2022
Ännu en sponsor pausar sitt avtal med Chelsea sedan ägaren Roman Abramovitj satts upp på den brittiska regeringens sanktionslista.
Ännu en sponsor pausar sitt avtal med Chelsea sedan ägaren Roman Abramovitj satts upp på den brittiska regeringens sanktionslista.Foto: Ian Walton/AP/TT

Bilföretaget Hyundai blir nästa sponsor som fryser samarbetet med den engelska storklubben Chelsea, uppger brittiska medier.

Företagets beslut kommer sedan den brittiska regeringen satt upp Chelseas ägare Roman Abramovitj på sanktionslistan som en följd av Rysslands invasion av Ukraina.

Annons

"Under nuvarande omständigheter har vi tagit beslutet att stoppa våra marknads- och kommunikationsaktiviteter med klubben tills vidare", skriver företaget i ett uttalande.

Hyundai har varit klubbens officiella bilsponsor sedan 2018 och har sitt namn på Chelseas tröjor.

Kort efter den brittiska regeringens sanktionsbeslut mot Abramovitj hoppade också Tre av som klubbens officiella tröjsponsor, ett kontrakt som enligt tidningen Evening Standard är värt motsvarande drygt 500 miljoner kronor per år.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons