Annons

Äntligen för Källman

Nu kan han pusta ut Filip Källman, Växjö HF:s meriterade värvning från spanska ligans Bidasoa Irun. Speltillståndet från spanska förbundet har sent om sider anlänt och Filip är klar för sin nya klubb,
Sport • Publicerad 17 september 2014

I början av veckan var det en bekymrad 22-åring som varken visste ut eller in inför Växjö HF:s seriepremiär mot Flottans IF om tio dagar.

– Jag väntar på klartecken från spanska förbundet. Det går långsamt, förklarade Filip.

Annons

Men nu har Filip fått klartecken för sin övergång. Utan speltillståndet kunde inte heller Filip medverka i Växjö HF:s DM-match mot Alstermo.

– Nu ska det vara grönt. Även om Filip har lite känningar i rygg och fot känns det bra att handlingarna mellan förbunden är klara. Det har dragit ut på tiden, sa Pär Söderqvist i Växjö HF:s sportgrupp.

När Växjö HF genrepar mot Karlshamn får Filip Källman ta igen en del av det han saknat som placerad vid sidan av planen under försäsongen.

En annan positiv nyhet i Växjöhandbollen är att arenan vid Kungsmadsskolan fått nytt namn.

GBJ Bygg Arena blir namnet på Växjö HF:s hemmahall i fortsättningen.

Sven Elofsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons