Annons

Anton tappade allt sista dagen – blev fyra totalt

Anton Dahlberg och Fredrik Dahlström kom sist i medaljseglingen och rasade därmed från första till fjärde plats i sammandraget. En bitter besvikelse för svenskarna som haft ledningen genom hela världsmästerskapet men föll på ”målsnöret”.
ÅRHUS (FRÅN SMÅLANDSPOSTENS UTSÄNDE) • Publicerad 9 augusti 2018
Anton Dahlberg rasade från första till fjärde plats sista VM-dagen...
Anton Dahlberg rasade från första till fjärde plats sista VM-dagen...Foto: Lena Gunnarsson

Svenskarna var aldrig riktigt med i medaljseglingen. De startade centralt men valde sedan den vänstra sidan där vinden var sämre än till höger.

Även Australien fick en dålig start och tidigt stod det klart att kampen om guldet skulle stå mellan Frankrike och Japan.

Annons

Dahlberg/Bergström insåg tidigt att de behövde ta stora risker för att kunna rädda situationen och det förklarar varför duon slutade sist i medaljseglingen.

Fransmännen Peponnet och Mion blev trea i medaljseglingen och tog därmed guldet. Japanerna Isozaki och Takayanagi blev femma i medaljseglingen och tvåa totalt.

Spanjorerna Hernandez och Garcia-Paz blev tvåa i medaljseglingen och trea sammanlagt, två poäng före svenskarna...

Dan MagnussonSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons