Annons

Antony återvänder efter anklagelserna

Manchester United-stjärnan Antony, 23, har varit avstängd sedan han anklagades för misshandel av sin ex-flickvän.
Nu meddelar storklubben att anfallaren återgår till träning och blir tillgänglig för matchspel igen.
Fotboll • Publicerad 29 september 2023
Manchester Uniteds Antony. Arkivbild.
Manchester Uniteds Antony. Arkivbild.Foto: Alberto Pezzali /AP/TT

Det var i juni som Manchester Uniteds Antony anklagades för misshandel av sin ex-flickvän. Ex-flickvännen hävdar att 23-åringen har gett sig på henne fysiskt flertalet gånger, bland annat när hon var gravid. Antony själv har skrivit på Instagram att anklagelserna inte stämmer.

I samband med anklagelserna petades anfallaren från den brasilianska landslagstruppen. Manchester United gav 23-åringen tillstånd att tills vidare vara frånvarande för att ta itu med anklagelserna som riktas mot honom.

Annons

Men nu meddelar klubben att Antony får återvända till träning och blir tillgänglig för matchspel igen. Detta till följd av att han "samarbetat med polisutredningar i både Brasilien och Storbritannien."

"Som Antonys arbetsgivare har Manchester United beslutat att han kommer att återuppta träningen på Carrington, och vara tillgänglig för spel, medan polisutredningar fortsätter. Detta kommer att hållas under översyn i väntan på vidare utveckling i fallet.", skriver klubben och fortsätter:

"Som klubb fördömer vi våldshandlingar och övergrepp. Vi inser vikten av att skydda alla inblandade i den här situationen, och erkänner vilken inverkan dessa anklagelser har på överlevande av övergrepp."

Antony anslöt till United för drygt ett år sedan, då han köptes från Ajax för 85 miljoner brittiska pund, och har kontrakt fram till sommaren 2027

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons