Annons

Är Troja med i leken eller ej?

Playoffkandidat eller ett lag för tabellens ingenmansland?
Kvällens klassikermöte i Sunnerbohov bör ge svar på hur Trojas närmaste framtid ser ut.
Sport • Publicerad 2 februari 2012

Det vilar något speciellt över mötena mellan Troja och Rögle. De många bataljerna under 90- och 00-tal har skapat både rivalitet och ömsesidig respekt lagen emellan. Matcherna blir oftast täta, välspelade och inte sällan spännande.

Kvällens match borde inte bli något undantag. Bara fem poäng skiljer Troja och Rögle åt i tabellen, men sviktande form är just nu ett problem som lagen delar. Det understryks av varsin 3-6-förlust mot Karlskoga respektive Sundsvall i senaste omgången.

Annons

Hyperviktiga poäng står på spel.

– Jag är verkligen inte nöjd med hur vi spelat i matcherna mot Almtuna och Karlskoga. Våra spelare måste blöda, de måste känna att det är på liv och död. Det är på det viset vi måste uppträda om vi vill vinna matcher, säger Trojatränaren Patrik Ross.

Vilka förändringar måste till för att ni ska börja vinna igen?

– Killarna vet precis vad som gäller och hur de ska agera för att vinna. Det är inga konstigheter alls. I det här fallet är det något de får ta tag i själva. Det finns utrymme för irrationella spelare även hos oss men samtidigt finns det en mall som alla måste följa när det gäller försvarsspelet. Följer vi den vet vi att det finns goda förutsättningar till tre poäng. Alla vet hur vi ska spela och varje match kan liknas vid en tenta i skolan.

Om läget trots allt är hoppfullt i Ljungby är det snudd på begravningsstämning elva mil söderut. Gårdagens 3–6-smäll i Lindab Arena har inte passerat obemärkt förbi vare sig fansen eller pressen.

Inte spelarna heller, för den delen.

– Vi spelar på en division 1000-nivå, sa förre Trojacentern Alexander Johansson till Helsingborgs Dagblad efter matchen.

Daniel Enestubbe
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons