Annons

Atlanta tog hem World Series

Atlanta Braves är nya World Series-mästare efter att ha vunnit årets finalserie över Houston Astros med 4–2 i matcher.
Baseboll • Publicerad 3 november 2021
Atlanta Braves tränare Brian Snitker lyfter bucklan som visar att laget vunnit basebolligan MLB.Foto: David J Phillip/AP/TT

Houston var tvingat att vinna nattens match för att få till en sjunde och avgörande kamp, men Atlanta gav dem aldrig någon chans – efter bland annat en home run av Jorge Soler vann Braves med hela 7–0 i Houston.

Kubanen Soler utsågs senare till hela finalseriens mest värdefulle spelare efter att ha gjort tre home runs under de sex matcherna.

"Väntat så länge"

Annons

I och med segern är 26 års väntan över för laget, som senast vann 1995 och inte har varit i final i den nordamerikanska basebolligan den här sidan millennieskiftet.

– I den här stan har vi väntat på att bli mästare så länge nu och jag är överlycklig över att vi lyckades ta hem segern, säger en av hjältarna, Freddie Freeman, till nyhetsbyrån AP, och fortsätter:

– Det är ett av de där ögonblicken i livet där ens drömmar blir verklighet. Man drömmer om det men till syvende och sist handlade det om att vinna en basebollmatch med det här gänget, säger Freeman som spelat i Atlanta i hela sin elvaåriga karriär.

Kontroversiella lag

Årets finalpar har inte varit det mest populära i World Series historia. Houston, mästare 2017 och i sin tredje final på fem år, avslöjades 2019 med att via kameraövervakning ha spionerat på motståndarlagens hemliga interna signaler, bland annat under mästaråret 2017. Laget har straffats, men ses fortfarande som fuskare av många basebollfans.

Atlanta å sin sida kom till finalen som högoddsare med en allt annat än enkel säsong bakom sig. Men många neutrala basebollsupportrar känner avsmak för den gest med armen, "tomahawk chop", där man låtsas hugga någon med en yxa – en gest som ses som rasistisk och som flera grupper som kämpar för urinvånares rättigheter har krävt ett stopp för.

Debatten fick ny fart i helgen när USA:s förre president Donald Trump var på finalseriens fjärde match, i Atlanta, och då inte tvekade att göra gesten.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons