Annons

Avstängning efter överfall

Pixbos Linus Henriksson stängs av motsvarande åtta matcher för att ha slagit innebandyklubban i ansiktet på Växjös Vipers Christopher Holmér.
Sport • Publicerad 5 oktober 2017

I slutet av söndagens match mellan Växjö Vipers och Pixbo i innebandyns superliga fick hemmalagets Christopher Holmér ett slag i ansiktet av Linus Henriksson. Pixbospelaren använde sig av klubben och träffade Christopher Holmér över munnen. Händelsen fastnade på film, där det tydligt syns hur Holmér får ett rejält slag mot munnen.

Innebandyförbundets juridiska nämnd anser att Henriksson gjort sig skyldig till våld och avstängningen gäller mellan den 3 oktober och den 18 november, vilket motsvarar åtta matcher i superligan.

Annons

I bedömningen skriver nämnden att videosekvensen från matchen "ger stöd för uppfattningen att Henriksson medvetet slår sin klubba mot motspelarens överkropp", att det handlade om en eftersläng, och att en sådan förseelse ska "leda till kännbar bestraffning".

Henriksson hävdar att slaget var oavsiktligt, att klubban åkte upp i Holmérs ansikte när han tappade balansen. Holmér fick föras till sjukhus med ett jack i läppen samt huvudvärk.

Pixbos klubbchef Fredrik Edendahl förklarar för GP att klubben ska se över om en överklagan ska göras.

– Vi måste ju ta beslut kring vilken väg vi ska gå, absolut. Om vi anser att det finns material eller grunder i beslutet som man inte tagit hänsyn till så måste vi ju påtala det. Men är det så att vi inser att man har tagit hänsyn till allting så får vi ju acceptera det, säger han till tidningen.

Christopher Holmér har fortfarande ont i munnen efter smällen. Han vill inte kommentera längden på avstängningen.

– Jag har ingen kommentar till det. Som jag har sagt är det upp till dem som beslutar om det här att bedöma påföljden, säger Christopher Holmér till Smålandsposten.

Pontus StenerosSkicka e-post
TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons