Annons

Bäckström på målhumör direkt

Nicklas Bäckström visade vägen för Washington i NHL-premiären mot Buffalo. Svensken gjorde första målet vid 6–4-segern och såg därmed till att laget fick en flygande start på årets förkortade säsong.
Ishockey • Publicerad 15 januari 2021
Washingtons Nicklas Bäckström firar säsongen första mål.
Washingtons Nicklas Bäckström firar säsongen första mål.Foto: Jeffrey T Barnes/AP/TT

Oshie till Ovetjkin till Bäckström och mål.

Hört den förut? Washingtons stjärnor öste in poäng i fjol och kedjan har inlett den nya NHL-säsongen på samma spår.

Annons

Borta mot Buffalo i premiären blev det två mål och fem assistpoäng för trion, som dessutom hade hjälp av fjolårets poängbäste back i NHL, John Carlson, i målproduktionen.

Det hade gått drygt fem minuter av matchen när TJ Oshie vid blålinjen hittade Alexander Ovetjkin mitt i anfallszonen, som i sin tur med en kort passning såg till att Nicklas Bäckström var fri med pucken framför målvakten Carter Hutton – och därifrån hade den svenske stjärnan inga problem att få in 1–0.

När Oshie, efter en passning av Ovetjkin, senare i perioden gjorde 2–1 tog Washington kommandot över matchen, och släppte sedan inte sitt grepp.

En slutforcering av Buffalo – där Victor Olofsson gjorde lagets sista mål, till 4–5 – räckte inte för att komma ikapp. Garnet Hathaway punkterade tillställningen med matchens sista mål med minuten kvar, i tom kasse.

Att Buffalo behövde nära två perioder för att på riktigt vakna var kanske inte konstigt, senast laget spelade en tävlingsmatch var för 313 dagar sedan, i mars 2020.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons