Annons

Både Angelica och Carro tävlar sparsamt framöver

Både Carolina Klüft och Angelica Bengtsson väljer att tävla ganska sparsamt under resten av säsongen. Angelica tackar nej till DN-galan på fredag och Carro avstår Diamond League i London 13-14 augusti.
Sport • Publicerad 2 augusti 2010
Foto: 
Foto: 

– Angelica kom hem från JVM i Kanada ganska nyligen och tränar nu inför ungdoms-OS i Singapore om en vecka. DN-galan ligger helt enkelt fel i vår tidsplan, säger Angelicas pappa och tränare Glenn Bengtsson.

På ungdoms-OS tävlar Angelica den 17 augusti (kval) och den 21 augusti (ev final).

Annons

Efter Singapore-äventyret väntar lag-SM, rekordförsöket i Linnéparken den 4 september och (förmodligen) Tranåsspelen sista söndagen i september.

– Från början fanns även skol-SM i Västerås den 12 september med i planeringen, men sedan dess har Växjötävlingen en vecka tidigare tillkommit och därför lutar det åt att vi skippar skol-SM, säger Glenn.

Carolina Klüft är en av många kända friidrottare som finns med på fredagens Diamond League-gala i Stockholm.

Men efter längdhoppandet på Stadion blir det 100 meter för Carro när Windsprint avgörs i Sundsvall på söndag.

– Carro kommer att ställa upp i några 100-meterslopp under sensommaren. Dels för att hon är hyfsat snabb på distansen. Dels för att det är bra för hennes längdhoppande, säger tränaren Agne Bergvall.

Veckan efter DN-galan drar Diamond League-cirkusen vidare till London, men då finns Klüft inte med.

– Vi har valt att lägga in en rejäl träningsperiod istället, avslöjar Agne.

Efter den väntar SM (i Falun 20–22 augusti), Finnkampen (i Helsingfors 27–28 augusti) och lag-SM (i Stockholm 31 augusti).

– Carro är väldigt nöjd med sitt EM trots att hon inte fick ihop det riktigt i finalen. Men totalt sett var Carros EM-insats ett bra avstamp inför framtiden, säger Bergvall.

Dan Magnusson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons