Annons

Bara en poäng för Tingsryd

Trots ledning med en och en halv minut kvar av tredje perioden blev det bara en poäng för Tingsryd.
Taif föll med 4–5 efter förlängning mot Huddinge i kvalet till allsvenskan.
Sport • Publicerad 19 mars 2011

Fjärde perioden

4–5 (1.43) Hampus Engzell (Tobias Tschöp)

Annons

Analys: Taif börjar i spel fyra mot tre utan att lyckas trycka in pucken bakom Tojkander i Huddingeburen. I stället avgör gästernas Hampus Engzell i en kontring.

Skott: 1–1, totalt 38–30.

Tredje perioden

2–1 (5.30) Robin Jacobsson (Victor Rollin-Carlsson).

2–2 (7.02) Christopher Aspeqvist.

2–3 (11.40) Jesper Andersson (Vilhelm Åman-Stigart).

3–3 (12.32) Tom Koivisto (Teemu Elomo).

4–3 (15.14) Matt Davidson (Robin Jacobsson, Julius Larsson).

4–4 (18.31) Jimmy Jensen (Tobias Tschöp).

Analys: Tingsryd tar rättvist ledningen genom Matt Davidson som styr in ett slagskott från Robin Jacobsson med skaftet efter 5.30.

Annons

Sedan brakar hela havet stormar lös i Dackehallen.

Huddinge reducerar till 2–2 minuterna senare genom Christpher Aspeqvist.

Tingsryd uppträder i detta läge lika nervöst som i matchen mot Troja. Därför kommer 2–3 inte oväntat när Jesper Andersson sprätter in en retur av Leinonen i nättaket.

Nu sker det som inte hände mot Troja. Taif knyter näven och tar sig samman. 3–3 direktskjuter Tom Koivisto in efter smörpass av Teemu Elomo efter 12.32. Och när Matt Davidson styr in sitt andra mål för kvällen efter 15.14 trodde nog de flesta av de 2 053 i publiken att matchen var vunnen.

Men i slutminuterna kommer den förrädiska ängslan tillbaka och Huddinge gör 4–4 med en och en halv minut kvar att spela.

Sekunderna efter kvitteringen visas Huddinges Aspeqvist ut för fasthållning och Taif får ett gyllene läge att avgöra utan att lyckas.

Skott: 15–10

Andra perioden

Analys: Huddinges anfallsiver mattades i den andra perioden. I stället var det Tingsryd som fortsatte att hålla ett högt tempo, det mesta av spelet var därför nere i gästernas zon. Lägen skapades definitivt för ett ledningsmål. Bland annat hade Taif två power play där de inte lyckades överlista gästernas målvakt Henrik Tojkander. I hemmalaget har Christoffer From-Björk klivit åt sidan för Juha Gustafsson som kommit in i spel. Oklart om det är en skada som är orsak till detta.

Annars har den så kallade förstakedjan med Fredriksson, Elomo och Kauppila förvånansvärt svårt att få in pucken. Spelar de som de gjorde under stora delar av seriespelet borde de kunna bidra med mer helt klart. Kanske lossnar det i tredje?

Annons

Skott: 15-8

Första perioden

1–0 (7.38) Julius Larsson (Robin Jacobsson) i spel fem mot fyra.

1–1 (15.31) Fredrik Börjesson (Billie Blomberg) i spel fem mot fyra.

Analys: En fartfylld period där gästande Huddinge står för intensiteten med sin vassa skridskoåkning. Båda målen har kommit till i powerplay. Det var Tingsryd som tog ledningen genom den noteriske kvalseriemålskytten Julius Larsson, som gjorde sitt tredje mål på tre matcher efter 7.38.

Huddinge replikerade efter 15.31 efter ett riktigt klappklapp-spel i Taif-zonen där Fredrik Börjesson var sist på pucken, skottet satt högt i taket bakom en chanslös Tero Leinonen.

Spelmässigt har det varit en jämn period med ett visst övertag för gästerna de sista minuterna. Att döma av målen kommer utvisningarna att bli avgörande i eftermiddag.

Skotten: 7-11

Inför matchen:

Det är två vinnande lag som möts i eftermiddag. Skridskostarka Huddinge tog i torsdags sin åttonde raka seger när man hemmaslog Vita Hästen med 6–1 i sin första match i kvalserien.

Annons

Tingsryd lyckades få rättsida efter haveriet hemma i premiären mot Troja i tisdags när man två dagar senare vann det långväga bortamötet mot Asplöven med 2–0.

Tingsryds tränare Joakim Fagervall väljer att matcha samma lag som senast uppe i Haparanda, vilket betyder att Harlan Pratt inte är tillbaka i laget efter att han har blivit pappa samt att forwarden Tomas Lundström inte är fullt återställd efter sin ljumskskada.

– Nu är det full laddning som gäller. Varje match är unik. Det går inte att leva på gamla meriter, säger Joakim Fagervall minuterna innan den sista taktiska genomgången med laget.

Taif:s lag mot Huddinge:

Målvakt: Tero Leinonen (Victor Tisell).

Backpar: Robin Jacobsson, Christofer From-Björk – Julius Larsson, Jan Öberg – Tom Koivisto, Robin Olsson.

Kedjor: Christian Jacobsson, Victor Rollin-Carlsson, Matt Davidson – Janos Vas, Markus Molin, Olof Einarsson – Teemu Elomo, Jari Kauppila, David Fredriksson – Simon Stark, Fredrik Hansson, Hanrik Bankelius.

Extraback: Juha Gustafsson.

Extraforward: Henrik Thegel.

Gustaf Andersson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons