Annons

Bekräftat: Johaug möter Karlsson en sista gång

Norska superstjärnan Therese Johaug är klar för 10-kilometersloppet i världscupen i Falun i helgen – och ställs därför mot svenska rivalen Frida Karlsson en sista gång.
Skidor • Publicerad 8 mars 2022
Therese Johaug efter sista loppet på hemmaplan – tremilen i Holmenkollen i helgen. Nu är hon klar för världscupavslutningen i Falun.
Therese Johaug efter sista loppet på hemmaplan – tremilen i Holmenkollen i helgen. Nu är hon klar för världscupavslutningen i Falun.Foto: Lise Åserud/AP/TT

Therese Johaug kommer till Falun, meddelar det norska skidförbundet i ett pressmeddelande. Hon är en av de åkare som tagits ut till 10 kilometer fristil på lördagen.

Det är även Frida Karlsson, för svensk del, trots att formen inte varit där efter kollapserna efter OS vilket fick henne att avstå tävlingarna i Holmenkollen. Men nu får rivalerna, som i början av säsongen duellerade om segrarna i världscupen, mötas en gång till innan Johaug lägger av.

Annons

Till tävlingarna har även norske Johannes Høsflot Klæbo, som leder den totala världscupen i längdskidor, en fribiljett – men det är ännu oklart om han kan åka efter att ha smittats av covid-19 förra veckan och besked kring hans deltagande kommer senare i veckan. Det norska elitsprintlaget, som missade hemmaplanstävlingarna i sprint efter att ha smittats, är fortfarande sjuka.

Johaug meddelade inför tremilen i Holmenkollen att hon avslutar karriären som elitåkare efter säsongen. När världscupavslutningen sedan ställdes in stod det klart att tävlingarna i Falun blir hennes sista innan hon drar sig tillbaka.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons