Bengtsberg tjurar inte – Mighty Bulls rusar på

Han sade tillfälligt farväl till lilla Växjö. Christoffer Bengtsberg styrde kosan till miljonstaden Köpenhamn – där han stortrivs. Nu väntar slutspel för den utlånade Lakersmålvakten med den nya klubben Rødovre Mighty Bulls.
Sport • Publicerad 23 februari 2011
Christoffer Bengtsberg.
Christoffer Bengtsberg.Foto: Alexander Mahmoud

Ni kan historien vid det här laget. Lakers sportchef Henrik Evertsson ville vässa laget till slutspurten av serien och den kommande kvalserien. Värvningen av målvakten Karol Krizan slog ner som en bomb i hockeysverige. Konsekvensen blev att 21-årige Christoffer Bengtsberg fick se sig om efter en ny arbetsgivare. Det ryktades om Dynamo Minsk – det blev danska Rødovre. Ett val Bengtsberg inte ångrar.

– Jag trivs jättebra. Jag bor fem minuter utanför Köpenhamn. Oftast tränar vi som är heltidsproffs tillsammans på förmiddagarna, sedan brukar vi åka in till stan och äta lunch och strosa lite grann. På eftermiddagarna har vi gemensam träning med hela laget.

Hur har insatserna ute på isen varit?

– Det har varit lite blandat. Jag har gjort kanonmatcher och några sämre. Men de uppskattar väldigt mycket att jag har kommit hit, vilket är kul.

Är det stor skillnad i spelet jämfört med i Sverige?

– Fartmässigt är det nog vassare här än i hockeyallsvenskan. Men många har svårt att hantera farten, vilket gör att det bjuds på en del misstag. Sedan har flera klubbar ekonomiska problem som har gjort att spelarna i tredje- och fjärdefemma sällan har betalt. För ett par år sedan fanns det hur mycket pengar som helst här, så är det inte längre, säger målvakten som under sina sju matcher i grundserien samlat ihop en räddningsprocent på 90,1.

Redan i morgon, fredag, drar slutspelet i gång. Det är de sex bästa lagen i AL-Bank Ligaen som gått dit, dessa sex har sedan delats in i två trelagsgrupper där de två bästa i varje grupp går vidare till semifinal efter dubbelmöten. Rødovre ställs i den första matchen mot ligafyran Aalborg borta, sedan väntar ettan Sønderjyske hemma på söndag.

– Det kommer att bli tufft. Inför säsongen var vi tippade att sluta sist i serien. Så bara att vi tog oss till slutspel är bra. Jag tror att det blir svårt att slå Sønderjyske, men Aalborg ska vi kunna vinna mot hemma och borta.

Hur ser du på nästa säsong, kommer du tillbaka till Lakers som du har kontrakt med?

– Det är inget jag fokuserar på. Just nu är det bara slutspelet som gäller. Sedan få vi se hur det blir efter det.

Du är inte sur för att de skickade i väg dig?

– Nej, jag ser det inte så. Jag fick en möjlighet att byta klubb och jag är glad över att jag tog utmaningen att spela i en utländsk liga, säger Christoffer Bengtsberg.

I den danska ligan spelar även Trojabekantingen Olof Mårs. Dessvärre lyckades inte hans lag Odense ta sig till slutspel den här säsongen utan slutade sist i serien (åtta). På 29 matcher lyckades den storväxte forwarden göra 31 poäng (20+11).

Gustaf Andersson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.