Bengtsson och Meijer sist i Diamond League

Det blev inga topplaceringar för de svenska friidrottarna i Diamond League i London.
Både Michaela Meijer och Angelica Bengtsson rev ut sig i stavhoppet och slutade sist respektive näst sist. På 800 meter sprang Andreas Kramer i mål sist.
För Kramer var loppet dock karriärens tredje snabbaste.
Friidrott (TT) • Publicerad 20 juli 2019
Andreas Kramer sprang på karriärens tredje snabbaste tid i Diamond League i London. Arkivbild.
Andreas Kramer sprang på karriärens tredje snabbaste tid i Diamond League i London. Arkivbild.Foto: Erik Simander/TT

Andreas Kramer sprang i mål sist när 800 meter avgjordes på Diamond League-tävlingen i friidrott i London

Men tidsmässigt gjorde svensken ett riktigt bra lopp i det starka startfältet.

Kramer sprang på karriärens tredje snabbaste tid i karriären och korsade mållinjen efter 1.45,10, bara sju hundradelar från sitt personliga rekord.

-Det kändes helt okej, jag har haft några tunga veckor och körde det här som en sista tävling innan en längre träningsperiod. Det var ingen bra placeringen, men jag får ändå vara nöjd med loppet och bra tid, säger Kramer i TV 4: sändning.

Kenyanen Ferguson Cheruiyot Rotich vann loppet på tiden 1.43,14.

För de svenska stavhoppsdamerna blev det däremot ingen rolig lördag i London – de placerade sig sist och näst sist i tävlingen.

Angelica Bengtsson rev ut sig på 4,65 och Michaela Meijer stannade på samma höjd, men eftersom Meijer hade en till rivning med sig kom hon på niondeplats, och Bengtsson på åttonde. En besvikelse för Bengtsson som vann Diamond League i Rom den 6 juni när hon slogs svenskt utomhusrekord med 4,76

Ryska Ansjelika Sidorova tog 4,75 och vann med det hoppet.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.