Berg var bäst mot Varberg

Alstermos skräll var på väg att rinna ut i sanden, men Steen och Berg grusade Varbergs seger­planer. 23–23 (12–11) slutade div 1-duellen i Grytan.
Sport • Publicerad 3 oktober 2011
Alstermos nyförvärv Daniel Steen bryter fram och gör ett av sina sex mål i hemmapremiären mot Varberg.
Alstermos nyförvärv Daniel Steen bryter fram och gör ett av sina sex mål i hemmapremiären mot Varberg.Foto: Lena Gunnarsson
BERGSÄKER Målvakten Stefan Berg storspelade.
BERGSÄKER Målvakten Stefan Berg storspelade.Foto: Lena Gunnarsson

Lejonet i buren, Stefan Berg, gjorde 14 räddningar varav tre (!) under matchens sista 30 sekunder.

Mittnian från Hästö, Daniel Steen, sköt sex mål inklusive Alstermos två sista.

– Vi får vara nöjda med en poäng som matchen utvecklade sig. Varberg är ett bra lag, sa målvakt Berg.

Det var alltså en ­smärre sensation när Daniel Steen gav hemmalaget ledningen med 12–9 tre minuter före pausvilan.

Alstermo kom till match utan hela sitt mittblock från i fjol. Peter Allgurin har ont i ryggen, Fredrik Johansson har diskbråck och till råga på allt tvingades Johan Svensson tidigt kasta in handduken i går sedan han hostat blod efter en hård smäll.

Därmed tvingades många hemmaspelare uppträda på ovana positioner. Till exempel lirade Jonas Holmström, Jonas Jonasson och Mikael Blom en hel del på nio meter.

– Jag tyckte ärligt talat lite synd om en del spelare. Det är inte lätt för mittsexor att spela på nio meter, medgav tränaren Peter ”Hedda” Hedin.

Medan Blom blandade och gav (sköt fem mål men missade också målet med många skott) fick Jonasson och Holmström nöja sig med varsitt mål.

Holmström kunde dock blivit matchvinnare när han prickade stolpen (fint framspelad av Steen) vid ställningen 23–23...

– Med tanke på alla tunga defensiva pjäser som saknades valde vi att spela offensivt i den här svåra matchen. Jag är glad att det gav poäng, sa ”Hedda”.

De 277 åskådarna bjöds dock på mer kamp än finlir, även om Philip Kjellanders ”baklänges halv­japan” för 11–9, perfekt framspelad av Jonas Jonasson, var ett nummer i den högre skolan.

Detsamma kan inte sägas om Alstermos oförmåga att försvara sig mot gästernas ideliga kombinationer på högerkanten som gav Kristoffer Degerlund möjlighet att skjuta fyra mål (varav tre i andra halvlek).

– Där var vi inte så jättebra, medgav Stefan Berg, som dock ser positivt på framtiden.

– Det var tungt fjol när vi åkte ur allsvenskan, men nu har vi fått en nytändning.

Alltför tänd verkade emellertid Alstermos Jan Hagman vara. Bland annat snackade han till sig en utvisning vid ställningen 22–22 fem minuter före slutet. Det är snudd på oförlåtligt. Tur att Hagman bidrog med fyra mål framåt.

Förutom Berg och Steen gjorde Ali Baloch bra i från sig.

Bäst i Varberg var femmålsskytten Tobias Bengtsson och Pontus Lindberg. Den sistnämnde fick sig en rejäl tryckare av Mikael Blom i första halvlek, men spelade klart matchen trots en misstänkt spricka i handleden.

Handbollsspelare är hårda. Steen-hårda...

Alstermos målskyttar: Daniel Steen 6, Mikael Blom 5, Jan Hagman 4, Ali Baloch 3, Philip Kjellander 2, Jonas Jonasson 1, Jonas Holmström 1, Mattias Myhrberg 1.

Dan Magnusson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.