Annons

Besked om cupmatch på tisdag

Coronaviruset härjar i Hammarby.
Under tisdagen väntas besked om när den uppskjutna cupkvartsfinalen mot Trelleborgs FF spelas.
Fotboll • Publicerad 15 mars 2021
Hammarbys cupkvartsfinal mot Trelleborgs FF kunde inte spela i lördags på grund av virusutbrott i Hammarby. Under tisdagens väntas besked om nytt speldatum. Arkivbild.
Hammarbys cupkvartsfinal mot Trelleborgs FF kunde inte spela i lördags på grund av virusutbrott i Hammarby. Under tisdagens väntas besked om nytt speldatum. Arkivbild.Foto: Claudio Bresciani/TT

Matchen skulle ha avgjorts i lördags, men fick flyttas på framtiden efter det omfattande virusutbrottet. Enligt TV4 Fotbollskanalen tar Svenska fotbollförbundets tävlingskommitté ett beslut om nytt speldatum under tisdagen.

– Ärendet ska slutföras under morgondagen, säger tävlingskonsulent Pierre Blomqvist till TV4 Fotbollskanalen.

Annons

– Tävlingskommittén har haft ett sammanträde i dag som det hade av andra anledningar, där den hade en ambition att ta beslut i detta ärende också. Men det har inte prövat det ärendet ännu då det fortfarande saknas information för att kunna ta beslut, fortsätter Blomqvist.

Cupsemifinalerna är planerade att spelas till helgen – Häcken mot Västerås SK och vinnaren Hammarby/Trelleborg mot Djurgården.

Den senare semifinalen riskerar att skjutas upp på grund av situationen i Hammarby.

Från och med måndag i nästa vecka och tio dagar framöver är det tävlingsuppehåll för klubbarna på grund av landslagsspel. Djurgården är inte piggt på att spela en semifinal under den perioden.

– Jag förutsätter att man inte kan spela svenska cup-matchen under landslagsuppehållet, och sedan har vi planerat ett genrep inför allsvenskan mot Brage den 3 april, säger Djurgårdens sportchef Bosse Andersson till TV4 Fotbollskanalen.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons