GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Biles drar sig ur ytterligare final

Gymnastik • Publicerad 1 augusti 2021
Simone Biles.
Simone Biles.
Foto: Ashley Landis/AP/TT

Den amerikanska gymnastikstjärnan Simone Biles lämnar återbud även till finalen i fristående.

USA:s gymnastikförbund skriver på Twitter att Biles inte kommer att ställa upp i måndagens final och att ett beslut om hon ska delta i bomfinalen på tisdag tas senare.

"Oavsett så står vi bakom dig, Simone", skriver förbundet.

Biles kom till Tokyo som regerande OS-mästare i fyra grenar, men tidigare bröt hon lagtävlingen och lämnade senare återbud till mångkampsfinalen. På lördagen drog hon sig även ur finalerna i hopp och barr.

Stjärnan har hänvisat till att hon mår psykiskt dåligt och har hyllats världen över för sin öppenhet om ett ämne som få elitidrottare vill prata om. Hon uppger också att hon har stora problem med så kallade "twisties" – ett gymnastikfenomen i hopp och snurrar då kroppen vägrar att samarbeta så hjärnan tappar var gymnasten befinner sig i luften.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.