Björk bäst i debuten

Det blev dubbelseger för Växjö GK på hemmaplan när Arabybanan huserade Junior Masters Invitation i går.
I strålande solsken segrade Alexander Björk, sju slag före Niklas Södergren.
Sport • Publicerad 3 maj 2010
Alexander Björk årsdebuterade med att vinna JMI-tävlingen på hemmaplan i går.
Alexander Björk årsdebuterade med att vinna JMI-tävlingen på hemmaplan i går.Foto: Per Sandebäck

Totalt kom 63 killar och 20 tjejer från hela Sverige till start och bland pojkarna var det Växjös Alexander och Niklas från start till mål.

– Jag tycker att jag spelade rätt bra för att vara den första tävlingen för säsongen, säger Alexander.

Efter första 18 hålen ledde Björk på 70 slag, ett bättre än Södergren.

Framförallt minns man Alexanders eagle på hål elva där han sänkte sin tremetersputt och gick från plus ett till ett under par.

Under eftermiddagsronden följdes de båda åt i toppen av resultatlistan och när Alexander hade gått i mål hade han förbättrat förmiddagsronden med ett slag efter fyra birdies, två bogeys och resten par – och noterades för totalt 139 slag. Niklas slog 146, två mindre än trean Tommy Svensson från Borås. Karl Norbe, Växjö GK, kom tia, Philip Pahlett, VGK, kom tolva och Hampus Larsson, Alvesta GK, blev delad 14:e.

På tjejsidan blev det Tranåsseger genom Klara Johansson (155) som vann ett slag före Malin A Månsson från Kalmar. Viktoria Björk från Växjö GK sköt 169 slag och slutade på en delad elfteplats, medan klubbkompisen Hanna Olofsson slutade 14:e.

För Alexander och Niklas betyder deras topplaceringar att de är kvalificerade till Mastersfinalen som spelas i Norrköping i september. Men det är inte helt säkert att Alexander kommer att delta.

– Jag vet inte riktigt än, det är stor risk att det kolliderar med tävlingar på Nordeatouren eller Echotouren som jag satsar på den här säsongen.

Just tävling på danska Echotouren nästa vecka står här näst på programmet för Alexander Björk.

Kristian Ferm
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.