Björk föll: "Lite halvtaskigt"

En dubbelbogey på det 72:a hålet satte punkt för Alexander Björks helg på challengetouren i Lyon, Frankrike. Växjö GK-spelaren slutade på 60:e plats.
Sport • Publicerad 12 juli 2010

Efter en stark öppning med 66 slag på torsdagen och 70 på fredagen, föll Alexander Björk i fältet på lördagen och söndagen.

74 slag i lördags följdes upp med 75 slag i går och totalt 285 slag betydde ett över par och en slutlig 60:e plats. Vann tävlingen gjorde österrikaren Bernd Wiesberger på 17 under par, två slag bättre än Joel Sjöholm som slutade tvåa och blev bäste svensk.

För Alexander, som halkade in i tävlingen genom ett wild card, har det varit lärorika dagar i stekande hetta på Golf du Gouverneur i Monthieux utanför Lyon.

– Jag spelade bra första rundan och halva andrarundan. Resterande var lite halvtaskigt. Framförallt puttningen var dålig i slutet och jag lyckades inte sätta birdieputtarna, säger Alexander som dock har fått bevis att han kan spela på den här nivån.

Närmast För Alexander väntar seriespel med Växjö GK i slutet av veckan och sedan rullar Sverigetouren vidare med S:t Ibb Open sista helgen i juli.

Kristian Ferm
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.