Annons

Björklöven nästa för Fagervall

Fredagen blev händelserik för den Lakersintresserade.
Förutom presentationen av ny tränare offentliggjordes förre tränaren Joakim Fagervalls nya adress.
Jocke tränar Björklöven kommande säsong.
Sport • Publicerad 11 mars 2006

Kontraktet löper på två år.

Fagervall säger:

Annons

- Det var framför allt magkänslan som avgjorde. Björklöven kändes absolut bäst. Att få tillfälle att träna ett av de få Norrlandslag som finns kvar känns mycket bra. Det är kanske det sista Norrlandslaget jag tränar i min karriär.

Vad är Björklöven för dig?

- En anrik hockeyklubb. Tradition. I Umeå är det hockey och hockey som gäller. Björklöven känns inspirerande.

Du får närmare "hem" också.

- Absolut. Det är väl ingen nackdel att få norrländsk mark under fötterna. Jag har större delen av min släkt i Tornedalen och dit är det ungefär 45 mil från Umeå.

Dina två år i Lakers, hur sammanfattar du dem?

- Två bra år. Det har känts bra under hela resan, med undantag för slutmatcherna den här säsongen. Jag tycker att klubben tagit ett kliv framåt, både vad gäller organisationen och A-laget. Grabbarna har krigat enormt bra den här säsongen och det tror jag kommer ha betydelse för all framtid inom Växjö Lakers. Det som stör mig är att vi inte fick chansen att störa topplagen i kampen om en kvalplats till elitserien.

När flyttar du?

- Mitt kontrakt börjar gälla den 1 maj. Jag flyttar upp i sommar.

Joakim Fagervall har sedan en tid varit muntligt överens med Björklöven. Men för många blev nyheten att Umeklubben byter tränare en stor överraskning. Inte minst för Alexander Beliavski som först i torsdags fick beskedet att han inte får fortsatt förtroende.

- Jag har inte hunnit smälta beskedet ännu. Det var helt klart överraskande, jag har inte fått några signaler på detta, vare sig från spelarna eller från ledningen, säger Beliavski till Västerbottens Folkblads nätupplaga.

Daniel Enestubbe
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons