Blek Zlatan när Milan spelade oavgjort

Efter supervändningen mot Juventus i onsdags fick Milan nöja sig med oavgjort mot Napoli.
Zlatan Ibrahimovic gjorde inte mycket väsen av sig och byttes ut i mitten av andra halvlek.
Fotboll • Publicerad 13 juli 2020
Zlatan Ibrahimovic byttes ut i den 61:a minuten.
Zlatan Ibrahimovic byttes ut i den 61:a minuten.Foto: Spada/AP/TT

I onsdags stod Zlatan Ibrahimovic för ett mål och en assist när hans Milan stod för en galen vändning mot Juventus.

I matchen mot Napoli, som ligger precis före sjundeplacerade Milan i Serie A-tabellen, var "Ibra" åter i startelvan.

20 minuter in i matchen tog Milan ledningen när Ante Rebic skickade fram bollen till Theo Hernandez som på volley drog upp bollen hårt i nättaket. En kvart senare kvitterade Napoli när Giovanni Di Lorenzo fångade upp en retur i målområdet och enkelt kunde placera in 1–1.

Ibrahimovic gjorde inte mycket väsen av sig i första halvleken. Mer väsen gjorde han i veckan när han kritiserade Milans vd Ivan Gazidis, som han tidigare bråkat med under en träning.

– Vi får också se vad som händer med klubben. Om det här är situationen fortsätter är det inte troligt att du får se mig i Milan nästa säsong, sade svensken.

Blek insats av Ibrahimovic

Direkt i den andra halvleken provade svensken med ett skott som Napolimålvakten dock plockade. Men i övrigt stod inte Ibrahimovic för speciellt många minnesvärda i den andra halvleken heller.

I den 60:e minuten tog Napoli ledningen när Dries Mertens skickade in en boll som hittade in bakom Gianluigi Donnarumma i Milan-målet till 2–1.

Bara minuten senare byttes en mycket besviken Zlatan Ibrahimovic ut och ersattes av 21-årige Rafael Leao.

Ny match på onsdag

I den 71:a minuten tilldömdes Milan en straff när Giacomo Bonaventura fälldes i straffområdet.

Vana straffskytten Franck Kessie förvaltade chansen fint och placerade snyggt in 2–2.

Därefter lyckades Alexis Saelemaekers dra på sig två varningar, den första i 85:e och den andra i 88:e minuten, båda efter att ha gått lite väl hårt in mot motståndarspelare. Och Milan fick avsluta matchen med en man mindre på planen.

Fem minuter lades till men det blev inga fler mål och matchen slutade 2–2.

Milan spelar härnäst på onsdag, då man ställs mot Parma med svenskarna Dejan Kulusevski och Riccardo Gagliolo.