Bojent: "Bittert"

Patrik Bojent, en av Östers förgrundsfigurer på Domnarvsvallen, var bedrövad efter 1–3 mot Brage.
Sport • Publicerad 5 maj 2010
En deppig Patrik Bojent.
En deppig Patrik Bojent.Foto: Per Sjörs/Pic-Agency

– Det känns onödigt och bittert. Vi kände oss starka och spelade bra fram till Brages första mål, sedan får vi skylla oss själva att det blev 2–0 strax efter. Målet var visserligen snyggt, men vi skulle inte släppt till läget, sa Putte som tyckte att domslutet vid Brages 1–0-mål var konstigt.

– Även om förste Bragespelaren missade bollen påverkade han spelet. Hade inte han varit där skulle vår målvakt Björn Åkesson täckt nästa spelare som kom. Jag tycker att domslutet var konstigt. Första målet i matcherna är otroligt viktigt och nu fick vi det emot oss på ett konstigt sätt.

Efter David Vidarssons reducering direkt i andra halvlek satte Öster in en hård press på Brage, men de riktigt klara målchanserna dök aldrig upp.

– Vi gjorde ett värdigt försök att nå en kvittering, men jag tycker att vi stressade upp oss för mycket. Vi tappade vårt lugn och vår spelidé och slog upp en massa bollar på chans, tyckte Putte som i motgångens stund inte var sen att hylla Brage:

– Det är bara att gratulera Brage som var giftigt i kontringarna.

Undertecknad, som tyckte att Patrik Bojent var en av Östers bästa spelare i går, fick inte precis något medhåll.

– Min sämsta insats för säsongen?

Frustration var namnet.

Ola Netterström
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.