Borg bäst i Bohuslän

Att påstå att Österspelarna såg ut om de vunnit VM-guld på Starke Arvid är en överdrift, men att de var lättade och glada rådde det ingen tvekan om.
– Det var framförallt viktigt att vi kom igen direkt efter matchen mot Trollhättan, att vi fick visa att vi verkligen vill vara med i superettan, tyckte Freddy Borg efter 2–1-vinsten mot Ljungskile.
Sport • Publicerad 12 juli 2010

Freddy var matchens store spelare på Starke Arvid och Österforwarden satt och myste på planen lång tid efter slutsignalen.

– Det är verkligen skönt att få avsluta en omtumlande vecka på det här sättet, nu har vi glömt insatsen mot Trollhättan.

Freddy såg nöjd ut, för att uttrycka det milt. Och det hade han verkligen anledning att vara, laget Öster hade gjort en gedigen match mot Ljungskile och Freddy själv hade svarat för en lysande insats. Att dela ut fem granar till matchvinnaren var nog det enklaste valet den här säsongen.

I första halvlek, när Öster grundlade trepoängaren, var Borg inblandad i nästan allt. Eller vad sägs om det här:

22:a minuten: Daniel Petersson sticker in bollen till Enes Smajlovic som med en klack friställer Freddy. Solo med målvakten Nick Noble prickar Borg nätet strax utanför ena stolpen.

26:e minuten: Freddy blir sopren efter Jabu Mahlangus härliga genomskärare. Borg fintar skott med högern, lägger över bollen på vänstern och chippar den över en grundlurad Noble.

29:e minuten: Freddy frispelar Jabu som tvingar Nick Noble till en fin fotparad.

35:e minuten: Freddy vill ha straff efter att ha fallit inne i Ljungskiles straffområde.

– Jag tycker att det var solklar straff, jag var förbi motståndaren när han puttade till mig bakifrån.

39:e minuten: Freddy frispelar Olivier Karekezi som lurar målvakten och lägger in 0–2 i tomt mål.

I andra halvlek bjöds Öster på stora ytor och Freddy Borg var med i många giftiga omställningar, men han fick eller skapade inte lika många lägen som före paus. Två lika heta Borg-halvlekar var för mycket begärt.

Spelsystemet 4–1–4–1, med Freddy Borg ensam på topp, var en lyckad Östersatsning.

– Mot Ljungskile funkade det helt okej, det är alltid kul att få mycket boll och stora ytor, tyckte Freddy Borg.

Kungen på Starke Arvid.

Ola Netterström
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.