Annons

Borg nätade direkt i sin debut

Proffsdebuten är avklarad med mål som facit.
Men förre Österspelaren Freddy Borg, 29, fick inte fira någon trepoängare för krislaget Hansa Rostock. Bochum vann med 2–1 i tyska andraligan.
Sport • Publicerad 7 februari 2012

– Skönt att ha avverkat debuten och jag fick spela i 90 minuter, säger Freddy Borg i telefon från Tyskland.

– Förlusten skapar press på oss. Det känns som vi måste vinna nästa match mot Duisburg på söndag.

Annons

I andra Bundesligan åker de två sista lagen (i dagsläget Hansa Rostock och Karlsruhe) ur direkt och trean från slutet (i dagsläget Ingolstadt) får kvala sig kvar. Hansa har bara en seger på 20 omgångar.

– Vår målsättning är givetvis att klara oss minst till kval, berättar Freddy. Mot Bochum kändes det vid 1–1 som att vi skulle vinna.

Vilken klass håller andra Bundesligan?

– Mycket bättre än superettan i alla fall. Det är en helt annan skillnad i tempo och kvalité hos spelarna i den här ligan jämfört med superettan. Allt runt omkring känns proffsigt, svarar Freddy.

Freddy Borg stärkte genom sitt mål sina aktier hos tränaren Wolfgang Wolf.

– En av mina lagkamrater dribblade sig igenom, men fick bollen för långt ifrån sig. Det blev ett motlägg och jag sköt in bollen på volley.

Tränare Wolf var nöjd med sitt svenska förvärv med tröjnummer 23.

– Jag hoppas få chansen igen. Mot Bpchum spelade jag ensam toppforward och det är tanken att jag ska fortsätta i den rollen.

Sven Elofsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons