Annons

Bortamålsregeln slopas i Europaspelet

Fotboll • Publicerad 24 juni 2021
Champions League-vinnarna Chelsea får spela utan bortamålsregeln i Europaspelet nästa säsong. Arkivbild.
Champions League-vinnarna Chelsea får spela utan bortamålsregeln i Europaspelet nästa säsong. Arkivbild.Foto: Manu Fernandez/AP/TT

Bortamålsregeln i det europeiska cupspelet i fotboll tas bort från och med nästa säsong, meddelar Europeiska fotbollsförbundet (Uefa) på sin hemsida.

Regeln innebar att om ett dubbelmöte slutade oavgjort gick det laget som gjort flest bortamål vidare. Om båda lagen gjort samma antal bortamål gick matchen till förlängning och sedan straffar.

Annons

Nu står det klart att alla dubbelmöten som slutar oavgjort går till förlängning.

"Med hänsyn till jämnheten i Europa sett till spelstil och många andra faktorer som har lett till att hemmaplansfördelen blivit mindre, så har Uefas exekutiva kommitté tagit det rätta beslutet att anta uppfattningen att det inte längre är lämpligt att ett bortamål väger tyngre än ett mål på hemmaplan", säger Uefas ordförande Aleksander Čeferin.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons