Braås PK stod pall för favorittrycket

Till de klassiska Strömsholmstävlingarna i helgen har dressyr­ponnyekipage i kat C och D kvalat. Ellinor Magnusson och Paulo Pan har givetvis lagt beslag på en finalplats och väl där gjorde ekipaget som de brukar, vann båda klasserna för kat C.
Sport • Publicerad 7 juni 2010
heja oss! Anna, Cicci (tränare), Ulrika (lagledare), Katarina, Ofelia och Karin utgjorde Braås PK:s vinnande lag i finalen i allsvenskans ponnydressyr division 2.Foto: Lars Johansson
heja oss! Anna, Cicci (tränare), Ulrika (lagledare), Katarina, Ofelia och Karin utgjorde Braås PK:s vinnande lag i finalen i allsvenskans ponnydressyr division 2.Foto: Lars JohanssonFoto: Ingen Ansvarig

Via sms summerade hon tävlingen så här:

”Jo, men det var super fast han var överladdad i galoppen och det blev lite bus och jag hade några ettor i protokollet men traven och skritten satt perfekt. Första dagen gick det super hade någon minimiss men annars bra.”

Trots bus i FEI Kür och en hel del förlorade poäng red hon ihop totalt 71,33 procent i den klassen. I FEI Ind. Mästerskapsprogram blev det också drygt sjuttio procent. Ekipaget är dessutom ett av sju kvalade till Falsterbo Horse Show i juli.

I distriktsfinalen i ponnyallsvenskans division 2 dressyr red Braås PK:s lag på hemmaplan. Efter segrar i zonens två tidigare omgångar hade klubben favorittryck på sig. Trots att laget den här gången fick nöja sig med en andraplats efter Sävsjö RK var aldrig totalsegern hotad.

Med två poäng tillgodo­ på just Sävsjö RK kunde lag, tränare och lagledare jubla tillsammans med hemmapubliken. I laget red Ofelia Lönn-Kujala på Ballarina, Malin Johansson på Kola, Katarina Ohlsson på Kai Basic och Anna Sandin på April Witch. Ulrika Lönn var lagledare.

Individuellt vann Linnea Benjaminsson, Ljungby RK (LjRK) lagklassen och Ofelia Lönn-Kujala kom fyra. I förklassen finns i nuläget endast resultat för braåsryttarna tillgängliga. Malin vann, Katarina kom trea och Ofelia sexa.

Andra kvalet till Mountain Horse Ponny Cup med stilbedömning ingick i Gemlaortens SK:s hopptävlingar för ponnyer. Segrarna i kat B och C gick till länet. Annie Svensson, Lammhults RK, tog hem kat B med Sjömillans Zäta och Jenny Thörn från hemmaklubben kat C med Madoghill Imogen.

– Några rider riktigt bra. Annars är en hel del ekipage inte riktigt stabila i LB, sa hoppdomaren Ann Rodhelind.

Sista möjligheten att kvala går i Värnamo nästa­ helg. Finalen rids på Strömsholm i november, samtidigt som inomhus-SM i hoppning för ponnyer.

Individuella resultat från Gemlaortens SK:s tävlingar har ej gått att få fram på grund av tekniska problem.

I Kalmar har ridits andra omgången i Annas Hästshop Cup för dressyr­ryttare till häst. Inför den sista omgången i augusti ser det mycket bra ut för flera länsryttare.

I LB:3 leder Anna Runosson, Växjöortens FK (VFK), på sexton poäng och hon är den enda deltagaren från länet i den klassen. Anna ingick 2009 i smålandsdistriktets Future Factory-satsning.

Annelie Fermskog, Lenhovda HSK (LHSK), på Chutney fortsätter att göra bra ifrån sig. I LA:3 delar hon ledningen med Rebecka Wahlström från Kalmar. En delad tredjeplats har ekipaget i LA:4. En placering hon delar med Emelie Bengtsson, Alvesta RK.

Individuellt delade Annelie och Emelie andraplatsen i LA:4. LA:3 vann Annelie medan Anna där tog hand om tredjeplaceringen. Anna kom dess­utom tvåa i LB:3.

Vid tredagarstävlingen i hoppning i Munkaljungby vann Charlotte Fransson (LjRK) en regional 1,30-klass på fredagen. Klubbkompisen Frida­ Karlsson tog två placeringar.

Även vid lördagens regionala hopptävling i Värnamo fanns Jenny Karlsson på plats. Resultatet den här gången blev en placering. Även ljungbyryttarna Andreas Dahl och Jennie Uleskog, Josephine Darlington (VFK) samt Hanna Engstrand (LHSK) tog varsin placering.

Vid lokal dressyrtävlingar i Simlångs­dalen vann Miranda Hammarstedt LA:1 och Sanna Gustafsson placerade sig. Båda tävlar för Ljungby RK. Lovica Green, Markaryds RF, tog också en placering.

Några resultat från dressyrtävlingarna i Mörrum har inte gått att få fram.

Marianne Wallin

ALLA HELGENS RIDSPORTSRESULTAT

Simlångsdalen

MunkaLjungby

Värnamo

Braås

Strömsholm

Kalmar

Gemla

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.