Annons

Brasilien ångar på med domarhjälp

Fotboll • Publicerad 24 juni 2021
Brasilianskt firande efter det avgörande 2–1-målet.
Brasilianskt firande efter det avgörande 2–1-målet.Foto: Bruna Prado/AP/TT

Brasilien fortsätter att vinna. Den tionde raka segern, och tredje raka i Copa América, kom i natt mot Colombia. Men det satt hårt åt, och krävdes en ofrivillig domarinsats för att Brasilien skulle kunna vinna med 2–1.

Efter ett colombianskt ledningsmål låg Brasilien på för en kvittering, som dröjde fram till den 78:e minuten. Colombiaspelarna protesterade länge utan resultat när det målet, som Roberto Firmino nickade in, föregicks av att bollen i förspelet gick via domaren Néstor Pitana – vilket hade fått colombianerna att stanna upp.

Annons

Målet godkändes och Brasilien kunde trumma på för ett andra mål, som kom i tionde övertidsminuten.

– Det är tråkigt att förlora på ett sådant domslut efter vår insats mot ett av världens bästa lag, sade Colombias Juan Cuadrado enligt AFP efter matchen.

Brasilien kommer att vinna sin grupp i det sydamerikanska mästerskapet, Colombia ligger trots förlusten fortsatt tvåa i femlagsgruppen.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons