Annons

Brynässtjärnan stängs av fem matcher

Ishockey • Publicerad 15 januari 2021
Shane Harper. Arkivbild.
Shane Harper. Arkivbild.Foto: Pär Bäckström/TT

Brynäs Shane Harper stängs av fem matcher efter huvudtacklingen på Luleås Arttu Ilomäki. Stjärnan får också böta 34 500 kronor.

Det var i mitten på den andra perioden i torsdagens match som Harper satte in en ful tackling på Ilomäki och tilldelades ett matchstraff.

Annons

"Harper lägger ut sin klubba för att skära av spelvägen för en tidig passning. När inte den passningen slås så går han in framför kroppen på Ilomäki och tacklar en tackling som tar i huvudet. Ilomäki kan inte skydda sig mot tacklingen. Alternativ bestraffning är charging", säger disciplinnämnden i ett uttalande.

Förlundas Mats Rosseli Olsen och Växjös nyförvärv Christian Folin stängs också av i kommande matcher efter överträdelser.

Roselli Olsen missar tre matcher efter en tackling mot huvudet på Skellefteåmålvakten Gustaf Lindvall. Christian Folin blir borta två matcher efter att ha fällt Rögles Simon Ryfors på ett farligt sätt.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons