Carolina och Emil i fin form

Carolina Klüft sprang snabbt igen.
Emil Svensson satte personligt rekord i höjdhopp.
Niclas Åkerström vann sitt häcklopp.
Det är tre glädjande friidrottsnyheter från helgen.
Sport • Publicerad 6 februari 2011

Den nordiska landskampen mellan Sverige, Norge och Finland slutade med dubbla svenska segrar.

Carolina Klüft, IFK Växjö, deltog i två grenar.

På 60 meter kom hon tvåa på 7,45 (tangerat årsbästa). På 60 meter häck slutade hon också på en andra plats på tiden 8,26 (nytt årsbästa).

Även klubbkamraten Niclas Åkerström fanns med i landskampen i finska Tammerfors. Han vann en klar seger på den udda distansen 300 meter häck på 36,18.

Och i höjdhopp imponerade Emil Svensson från Växjö (tävlar nu för Ullevi).

Efter 2,11 i första tävlingen för säsongen tog han 2,17 i lördags. Det är en centimeter över personliga inomhusrekordet och en centimeter under utomhusrekordet.

– Jag hade en bra tävling och var väldigt nära också på 2,20. Känns jättebra, särskilt när jag har haft problem med min menisk.

Överraskad?

– Nja, lite. Jag har missat sista månaden och inte tränat hoppning ordentligt.

2,17 kom redan i första försöket och gav en tredje plats.

– Jag tror att det var en ganska bra placering för min del, säger Emil Svensson, som kommande helg ska hoppa i nya hemstaden Göteborg.

Övrigt att notera från den nordiska landskampen är att Malin Dahlström, Ullevi, hoppade 4,40 i stav, bara två centimeter från Angelica Bengtssons svenska inomhusrekord, som Väckelsångstjejen satte i Örebro tidigare i år.

Per Magnusson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.