Annons

Caroline Seger: "Jag mår skit"

Hon hade chansen att skjuta hem OS-guldet till Sverige, men sköt över.
Nu talar hon ut om missen på Instagram.
”Jag mår skit och just den där dagen när silver kunde blivit guld brast allting”, skriver hon i ett känslosamt inlägg.
Fotboll • Publicerad 16 augusti 2021
Caroline Seger (till höger) tröstas av Olivia Schough efter OS-finalen. Arkivbild.
Caroline Seger (till höger) tröstas av Olivia Schough efter OS-finalen. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

OS-finalen mellan Sverige och Kanada gick hela vägen till en straffläggning där Sverige till slut föll och OS-guldet gled ur händerna.

Caroline Seger, Sveriges meste landslagsspelare någonsin, hade chansen att skjuta hem guldet i den femte straffomgången. Men den svenska lagkaptenen sköt över och kort därpå fick Kanada fira ett OS-guld i stället.

Annons

I ett känslosamt inlägg på Instagram talar hon nu ut om missen.

"Tomheten greppade tag"

"Jag har funderat fram och tillbaka på vad jag skulle kunna säga, jag har skrivit ner allt möjligt i desperata försök att hitta de rätta orden. Men jag får strunta i det… Jag mår skit och just den där dagen när silver kunde blivit guld brast allting", skriver hon.

Hon fortsätter med att beskriva den känslomässiga bergochdalbana som drabbade henne under det ögonblick hon drömt om och kämpat så länge för att nå.

"Allt jag investerat och offrat hade fört mig till just den här stunden och där stod jag med bollen, som jag älskat sen jag var 5 år gammal, och var en touch från att bli historisk med mitt älskade landslag. 1 minut senare var det som tiden stod still och tomheten greppade tag i mig och kvävde mig långsamt. Det var inte såhär det skulle bli!"

"Det är ok att misslyckas"

Hon tackar även för stödet hon fått sedan finalförlusten.

"Ni ska veta att alla meddelanden och all stöttning samt kärlek från er har hjälpt mig enormt mycket. Utan er hade jag haft svårt att se ljuset i tunneln", skriver hon bland annat och fortsätter:

"Och till alla er barn och ungdomar därute, det är ok att misslyckas och må dåligt. Livet är upp och ner och idrotten likadan! Verkligheten kan göra ont men hoppet och tron på att allt kommer vända och bli bättre är mycket starkare än allt som i stunder känns mörkt!!"

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons