Castonguay kom ”hem” och besegrade Tingsryd

Tingsryd hade sina kämpatakter och sin vilja och räddade en poäng hemma mot AIK.
Men man har inte längre någon Eric Castonguay som sköt båda AIK:s mål i förlängningssegern i Nelson Garden Arena.
Tingsryd • Publicerad 7 februari 2018
Eric Castonguays skott letar sig in bakom Niklas Rubin fram till 1–0 för AIK. Castonguay avgjorde sedan med ett andra mål under förlängningen.
Eric Castonguays skott letar sig in bakom Niklas Rubin fram till 1–0 för AIK. Castonguay avgjorde sedan med ett andra mål under förlängningen.Foto: Filip Sjöfors

Det var ett piggt Tingsryd som inledde matchen, som kom djupt ner i AIK:s zon och oroade framför kassen. En logisk följd blev att AIK drog på sig först en och sedan två utvisningar, men trots goda intentioner och ett snabbt powerplayspel blev det ingen hemmautdelning.

Det gav AIK nytt syre och sedan blev det mer spel i Tingsryds zon. När sedan förre Taifhjälten Eric Castonguay gavs fri lejd kunde han prickskjuta in 0–1 efter 13.39. Tingsryd höll sedan kvar siffrorna i paus med vissa besvär.

Andra perioden gick även den till AIK, där Niklas Rubin ännu en gång visade vad hans målvaktsspel betyder för Tingsryd. Det var långa stunder tryck mot Taifkassen och när Tingsryd, i mitten av perioden, hade några sekvenser med bra tryck i anfallszon valde AIK-tränaren Thomas Mitell att ta time-out för att ta bort Tingsryds nyfunna momentum, vilket lyckades.

Som så många gånger förr repade Tingsryd mod, gick ut och krigade under de avslutande 20 minuterna. Det gav frukt när Adrian Saxrud Danielsen slog in en retur på Adam Åkessons skott efter 50.11.

Trots chanser åt båda håll var det 1–1 efter full tid och 1.53 in i förlängningen prickade Eric Castonguay sitt och AIK:s andra mål för kvällen.

Daniel EnestubbeSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.