Annons

Chelsea utreds för ekonomiska regelbrott

Enligt brittiska medier har Chelseas ägare anmält sin egen klubb för möjliga ekonomiska regelbrott.
Utredningen ska gälla klubbens transaktioner under ryske oligarken Roman Abramovitjs ägande av klubben.
Fotboll • Publicerad 8 augusti 2023
Chelseas förra ägare Roman Abramovich. Arkivbild.
Chelseas förra ägare Roman Abramovich. Arkivbild.Foto: Matt Dunham /AP/TT

Förra året, efter Rysslands invasion av Ukraina, tvingades den ryske oligarken Roman Abramovitj att sälja Premier League-klubben Chelsea. Då hade han ägt klubben i 19 år.

Nu rapporterar brittiska medier att Chelseas nya ägare, ett konsortium med ledning av den amerikanske affärsmannen Todd Boehly, anmält sin egen klubb, till bland andra Premier League, för möjliga ekonomiska regelbrott.

Annons

Utredningen ska gälla ett antal finansiella transaktioner mellan 2012 och 2019 som upptäcktes under övertagandeprocessen av klubben förra året. Även betalningar till så kallade brevlådeföretag och en betalning till en spelares familj ska ingå i utredningen, skriver The Times.

Chelsea har ännu inte anklagats för något brott, men om klubben finns skyldig kan de få stränga böter och poängavdrag.

I juli fick Chelsea böter för att ha brutit mot Uefas Financial Fair Play-regler, överträdelser som även det ska ha skett under Abramovitj ledning.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons